Olej konopny w kosemtyce

Olej konopny w kosemtyce

Olej konopny otrzymywany z nasion konopi siewnych (Cannabis sativa) ma zabarwienie zielono-brązowe i lekko gorzki, korzenno-orzechowy zapach i smak. Zawiera 54% kwasu linolowego, 17% kwasu alfa-linolenowego, 4% kwasu gammalinolenowego, 13% kwasu oleinowego, 10% nasyconych kwasów tłuszczowych. W kosmetyce stosowany jako dodatek do olejków do ciała lub do masażu, kremów, mydeł i wielu innych,a polecany dla skóry tłustej z trądzikiem, przy zapaleniach skórnych. Dobrze się rozprowadza i dosyć...

Product added to compare.